Een los tv-abonnement, een tv-abonnement met internet of toch een alles-in-1?

Internetabonnement

Een los tv-abonnement, een tv-abonnement met internet of toch een alles-in-1?

  • door de redactie
  • 01-09-2020

Je staat voor de keuze om een tv-abonnement te kiezen. Het is goed voor te stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tegenwoordig heb je tientallen providers, waarvan iedere provider andere abonnementen en voorwaarden heeft.

Om het je gemakkelijker te maken lees je in dit artikel welke type abonnement voor jou voordelig is: een losse tv-abonnement, een tv-abonnement met internet of toch een alles-in-1? In dit artikel krijg je belangrijke informatie, zodat jij een goede keuze kan maken.


Alles-in-1

Bij een alles-in-1 kies je simpelweg voor internet, tv en de vaste telefoon. Het grote voordeel van een alles-in-1 is dat je voor al deze diensten één aanspreekpunt hebt. Verder krijg je vaak extra kortingen, omdat je dus één pakket hebt gekozen.
Naast alles-in-1 kan je ook kiezen voor de zogenaamde ‘quad play’. Dit is internet, tv, vaste telefonie en de mobiele telefoon. Kijk altijd vooraf even welke providers dit aanbieden.


Een tv-abonnement met internet

Steeds meer mensen gebruiken geen vaste telefonie meer, waardoor haast iedere provider wel een tv-abonnement met internet aanbiedt. Dit pakket is vaak wat voordeliger dan het abonnement met een vaste toestel. Gebruik hiervoor een internetvergelijker, zodat je precies weet welke bij je past.

Naast een tv-abonnement met internet heb je ook internet met vaste telefonie. Tegenwoordig kan je abonnementen op maat samenstellen.

Let wel op dat je abonnement goed aansluit bij je maandelijkse verbruik. Zit je vaak op internet? In veel situaties is het dan handig om een sim only met onbeperkt internet te kiezen voor je telefoon, waardoor je kan besparen op je tv-abonnement met internet.


Een los tv-abonnement

Tot slot is het uiteraard ook mogelijk om een los tv-abonnement te kiezen. Dit is alleen voordelig als je beperkt van je telefoon en het internet gebruikmaakt.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een tv-abonnement?

Bedenk voordat je een abonnement afsluit op welke manier je internet wilt ontvangen. Dit kan via de telefoonlijn, via ADSL of VDSL. Een andere mogelijkheid heb je door te kiezen voor de televisiekabel of glasvezel. Internet via de glasvezel is vaak een stuk sneller dan via de telefoonlijn, alleen heb je hierbij niet de keuze uit iedere provider.

Bepaal verder ook de internetsnelheid. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je op het internet gaat gebruiken. Het versturen van een e-mail zonder bijlage neemt 1 Mbits in beslag, terwijl een downloaden van grote bestanden vaak een stuk trager verloopt: 8 tot 24 Mbits.

Wil je snel kunnen internetten? In dat geval is het aan te raden om een abonnement van 25 Mbit per seconde te kiezen. Zo kan je snel films en muziek downloaden en kan je op meerdere apparaten tegelijkertijd browsen.


Wat heb je nodig?

Tot slot benadrukken wij nogmaals dat het niet verstandig is om een uitgebreide Alles-in-1 te nemen, met daarbij een sim only met onbeperkt internet. Maak desnoods gebruik van een data-adviestool, zodat je weet hoeveel data je daadwerkelijk gebruikt. Zo betaal je nooit te veel!


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen artikelen gevonden met als onderwerp "Internetabonnement".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© (2) 2024 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden