Voor en nadelen bij overstap van provider

Overstappen

Voor en nadelen bij overstap van provider

  • door de redactie
  • 28-09-2017

De overstap maken naar een nieuwe internet- en tv provider is met de komst van het grote aantal vergelijkingswebsites een stuk makelijker geworden. In veruit de meeste gevallen wordt de overstap geregeld door de nieuwe provider of door de vergelijkingswebsite. In overige gevallen is het onder andere mogelijk om zelf het huidige abonnement stop te zetten door bijvoorbeeld een standaard opzegbrief op te sturen. Maar welke voor- en nadelen biedt het overstappen van provider nu echt?


Beter pakket

Veruit het meest gebruikte pakket is het zogenaamde alles in 1 pakket. Dat is een pakket bestaande uit internet, televisie en vaste telefonie. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat, vooral door jongeren, nauwelijks gebruik wordt gemaakt van vaste telefonie. Iedereen heeft immers een mobiel of sim only abonnement. Dat is dan ook de reden dat vaste telefonie in veel gevallen gratis wordt toegevoegd aan het alles in 1 pakket. Maar wanneer je geen gebruik maakt van vaste telefonie, is het wellicht toch goedkoper om over te stappen naar een internet- en tv abonnement zonder vaste telefonie. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites die zich specifiek richten op deze markt. Tv en internet vergelijken is met de komst van deze websites een stuk makkelijker geworden. Het is zeker aan te raden om te checken of je zonder vaste telefonie niet goedkoper uit bent.


Korting bij een overstap

De meeste providers bieden nieuwe klanten een aantrekkelijke korting op de abonnementskosten over een bepaalde periode. Dan gaat het bijvoorbeeld over een korting van 40% op de eerste 3 of 6 maanden. Let er wel op dat deze kortingen alleen gelden voor nieuwe klanten. Wil je gebruik blijven maken van deze kortingen? Dan zul je jaarlijks moeten overstappen naar een nieuwe provider. Een overstap naar de huidige provider waarbij ook weer nieuwe kortingen worden gegeven, is niet mogelijk.


Installatie en activatie

Een nadeel bij het overstappen van provider is het regelwerk. Zo zullen oude modems, tv-ontvangers en dergelijke teruggestuurd moeten worden naar de oude provider en moeten deze door de nieuwe provider opnieuw geplaatst worden. Hoewel dit in veel gevallen gratis is, kost het wel tijd. De vraag is dus of de besparing de tijd waard is. Aangezien een besparing van enkele honderden euro's op jaarbasis al snel behaald is, zal de besparing in verruit de meeste gevallen de geïnvesteerde tijd dubbel en dwars waard zijn.
Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen artikelen gevonden met als onderwerp "Overstappen".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© (2) 2024 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden