38% van Nederlandse huishoudens heeft liever glasvezel

Glasvezel

38% van Nederlandse huishoudens heeft liever glasvezel

  • door de redactie
  • 09-03-2017
Bijna 4 op de 10 Nederlandse huishoudens zou liever overstappen naar een glasvezelpakket. Helaas is het voor slechts een kwart van deze huishoudens mogelijk over te stappen naar een glasvezel. De overige drie kwart wil wel, maar kan niet wegens het ontbreken van een glasvezelverbinding in de woning. Dat meldt Telecompaper op basis van een recent onderzoek.

Interesse in glasvezel stijgt door
Ook de interesse in glasvezel onder Nederlandse huishoudens is in 2016 weer verder gestegen. In 2016 was 66% van de Nederlandse huishoudens geïnteresseerd in glasvezel, waar dit in 2013 nog 61% was. Door deze stijgende interesse is ook het aantal huishoudens dat wel wil, maar niet kan, gestegen van 24% in 2013 naar 27% in 2016.

Klanten van KPN meest geïnteresseerd in glasvezel
Van de klanten van KPN is maar liefst 47% geïnteresseerd in een glasvezelpakket. De KPN gebruikers zijn daarmee het meest geïnteresseerd in glasvezel. Tele2 klanten zijn het minst geïnteresseerd in glasvezel. Slechts 30% van de Tele2 klanten geeft aan interesse te hebben in glasvezel. Verder is bij Ziggo 34% van de klanten geïnteresseerd in glasvezel. Het probleem hier is dat Ziggo helaas geen glasvezel aanbiedt. De provider biedt als alternatief een snelle internetverbinding via de kabel waarmee een maximale downloadsnelheid van 300 Mb/s behaald kan worden.

Overstappen van glasvezelaanbieder ook populairder
Voor de gelukkigen die graag zouden overstappen naar een glasvezelpakket en dat ook daadwerkelijk kunnen (lees: beschikken over een glasvezelverbinding), is de keuze in veel gevallen vrij uitgebreid. Bijna alle providers bieden een glasvezelpakket aan en ook het vergelijken van glasvezelpakketten wordt steeds gemakkelijker. Behoor je tot deze groep? Dan kan een overstap naar een nieuwe provider niet alleen een snellere internetverbinding opleveren, maar ook nog eens een aantrekkelijke korting.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Snel internet in buitengebieden

  • 06-03-2017

Het is een doorn in het oog voor veel bewoners in buitengebieden en het platteland: een tergend langzame internetverbinding. Doordat de overheid de aanleg... Lees meer

Glasvezelaanbod maakt goed vergelijken noodzakelijk

  • 21-03-2017

Aangezien het tegenwoordig voor de meeste Nederlandse huishoudens vanzelfsprekend is om gebruik te maken van zowel (digitale) televisie, (vaste) telefonie... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© 2021 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden