Hoe kun je jouw internetsnelheid optimaliseren voor een goede online game ervaring?

Internetsnelheid

Hoe kun je jouw internetsnelheid optimaliseren voor een goede online game ervaring?

  • door de redactie
  • 01-09-2020
Wanneer je online wilt gamen en bijvoorbeeld in het online casino een gokje wilt wagen dan is het hebben van een stabiele en snelle internetverbinding cruciaal. Wanneer op cruciale moment de verbinding wegvalt of hapert dan kan dit namelijk voor grote frustraties zorgen.

Ook zorgen dat je internetsnelheid geoptimaliseerd is om zo goed online te kunnen gokken of gamen? Lees dan snel onze tips.


Gebruik een kabel in plaats van wifi

Stap 1 in het verkrijgen van een zo goed mogelijke verbinding is ervoor zorgen dat je direct met een kabel bent aangesloten op het modem. Hoewel een draadloze verbinding bijzonder veel voordelen heeft zorgt het er voor dat de snelheid suboptimaal is. Daarnaast valt wifi veel vaker weg dan de verbinding via een kabel.


Doe een snelheidstest

Om te weten of je internetsnelheid hoger en stabieler kan worden is het natuurlijk nodig om eerst te testen wat je snelheid is. Online kan je eenvoudig een snelheidsmeter vinden. Probeer dit op diverse tijdstippen uit en zorg dat er geen andere apparaten zijn verbonden met het netwerk tijdens deze testen. Als je gevonden internetsnelheid al zo hoog ligt als in het contract met je provider staat dan valt er verder waarschijnlijk niet veel winst te behalen. De enige optie is om dan direct door te gaan naar de laatste stap in dit artikel.


Verwijder virussen en spyware

Ongenode gasten kunnen op je laptop of PC veel snelheid wegkapen. Virussen en spyware gebruiken vaak een gedeelte van je bandbreedte en zorgen er daarmee voor dat je internet minder snel is. Optimaal online gokken bij bijvoorbeeld Bwin kan daardoor een stuk beter wanneer je deze indringers van je apparaat het gegooid. Daar komen natuurlijk de vele andere nadelen van virussen en spyware nog eens bij.


Verwijder onnodige programma’s

Op sommige apparaten lopen ongemerkt tientallen programma’s tegelijk. Velen hiervan gebruiken het internet en snoepen zo een stukje van de beschikbare internetsnelheid af. Het verwijderen van onnodige programma’s is een goede manier om een hogere snelheid te genereren.


Ga naar een andere provider

Is je snelheid zo hoog als de internetprovider heeft aangegeven? En heb je alle andere stappen doorlopen maar kan je alsnog niet snel genoeg internetten om online te gokken en te gamen? Dan zal je wellicht je abonnement moeten upgraden en voor een hogere snelheid kiezen. Bekijk hiervoor de vele vergelijkingswebsites om de beste deals te vinden.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen artikelen gevonden met als onderwerp "Internetsnelheid".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© 2021 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden