Overstappen als je gaat verhuizen

Overstappen

Overstappen als je gaat verhuizen

  • door de redactie
  • 27-12-2017
Een verhuizing is voor veel mensen hét moment dat zij weer eens gaan bekijken hoe ze hun energie geregeld hebben. Ondanks dat er veel reclame gemaakt wordt voor het overstappen van energieleverancier, zijn veel mensen behoorlijk honkvast; ze vinden het wisselen te veel moeite.

Pas op het moment dat men gaat verhuizen, gaat men weer op onderzoek uit en dat is zeker verstandig! En wel om de volgende redenen:

1. Nieuw huis betekent nieuw verbruik; een verhuizing gaat doorgaans gepaard met een flinke verandering in het energieverbruik. Als de nieuwe woning jonger is, dan is deze doorgaans beter geïsoleerd en zal je minder gas verbruiken. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Als de gezinssamenstelling veranderd, dan heeft dat natuurlijk ook gevolgen voor het energieverbruik. Al met al is het goed om te kijken of je een voordeliger contract kan vinden voor je nieuwe verbruik. Voor een goede inschatting van het nieuwe verbruik kan je het beste navragen wat het oude verbruik was van de oude bewoners, of buren in een vergelijkbare woning.

2. Goedkoper energiecontract; omdat men vaak jaren niet heeft omgekeken naar het energiecontract, is deze overgegaan in een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Dit zijn doorgaans dure contracten. In je nieuwe woning wil je graag profiteren van lagere energietarieven, dus is het verstandig om opnieuw op zoek te gaan naar de goedkoopste energiemaatschappij. Zorg wel eerst dat je zeker weet dat je huidige energiecontract beëindigd is om overstapboetes te voorkomen!

3. Afsluiting voorkomen; voor je nieuwe woning moet je gas, water en licht regelen. Je wilt niet tijdens het klussen zonder water, stroom of gas komen te zitten. Dat zou erg onhandig zijn, waardoor de verbouwing/verhuizing vertraging oploopt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je tijdig een energiecontract afsluiten voor je nieuwe woning. Voor water ben je gebonden aan één leverancier, deze kan je via deze link vinden.

Een verhuizing is dus een moment bij uitstek om te kijken hoe je energie het beste kunt regelen voor je nieuwe woning. Wees er wel op tijd mee om afsluiting te voorkomen!

Bespaartips voor in jouw nieuwe woning


Als je bent verhuisd naar een nieuwe woning is het goed om vanaf het begin bewust om te gaan met je energieverbruik. Het energieverbruik zal hoogstwaarschijnlijk verschillen met je oude woning dus de eerste paar maanden is het even aankijken of je in je nieuwe woning meer verbruikt of juist minder.

Los van het type woning waar je naartoe verhuist zijn er natuurlijk ook leefregels die je kunt toepassen om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Hier volgen 6 gouden tips om energie te besparen in jouw nieuwe woning:

1. Vervang gloeilampen voor ledlampen. Besparing van 150 euro per jaar.
2. Doe de was op lagere temperaturen. Besparing van 20 euro per jaar.
3. Geen droger maar waslijn of droogrek gebruiken. Besparing van 100 euro per jaar.
4. Vervang je oude koelkast. Besparing van 40 euro per jaar.
5. Zet apparaten uit en haal deze uit het stopcontact. Besparing van 20 euro per jaar.
6. Ontdooi je vriezer. Een dikkere ijslaag betekent tien procent meer stroomverbruik.


Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Voor- en nadelen bij overstap van provider

  • 28-09-2017

De overstap maken naar een nieuwe internet- en tv provider is met de komst van het grote aantal vergelijkingswebsites een stuk makelijker geworden. In... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© 2021 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden