Alles in 1 duurder door prijsstijging vaste telefonie

Prijzen

Alles in 1 duurder door prijsstijging vaste telefonie

  • door de redactie
  • 27-01-2017

Alles in 1 pakketten zijn in de periode van 2010 tot 2016 gemiddeld 9% duurder geworden. De grote boosdoener? Vaste telefonie. De prijzen voor vaste telefonie zijn in deze zelfde periode met maar liefst 25% gestegen. De prijzen voor mobiele telefonie zijn vanaf 2010 met 20% gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.


Prijzen internet en TV pakketten lager

De prijzen van internet en TV pakketten waar geen vaste telefonie aan is toegevoegd liggen gemiddeld maar 3 euro lager dan de prijzen van alles in 1 pakketten. De voornaamste reden hiervoor is dat de meeste providers vaste telefonie gratis aanbieden bij een internet en Tv abonnement. Er wordt hiermee geprobeerd de consument toch te laten kiezen voor een alles in 1 pakket. Wanneer je van de vaste telefoon geen gebruik maakt, merk je ook niets van de sterk gestegen prijzen. Maak je echter wel gebruik van de vaste telefoon? Dan betaal je dus 25% meer dan in 2010.


Aanbod zonder vaste telefonie

Een treurige conclusie is dat het aanbod van internet en TV abonnementen zonder vaste telefonie een stuk kleiner is dan het aanbod met vaste telefonie (alles in 1). Zo biedt bijvoorbeeld Nederlands grootste provider, de KPN, geen pakket zonder vaste telefonie. Echter bieden steeds meer providers wel de mogelijkheid ook mobiele telefonie toe te voegen aan het alles in 1 pakket.


Het internet en TV pakket in de toekomst

Door de sterke opkomst van mobiele telefonie en de constante daling van de tarieven voor mobiele telefonie, zal het in de nabije toekomst zeker mogelijk moeten worden een alles in 1 pakket samen te stellen waarbij mobiele telefonie de vervanger is van vaste telefonie. Wil je hier nu al gebruik van maken? Neem dan een alles in 1 pakket waar mobiele telefonie aan toegevoegd kan worden en sluit de vaste telefoon gewoon niet aan. Het is dan ook niet mogelijk toch kosten te maken met de vaste telefoon.
Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Waarom we teveel betalen voor internet en tv

  • 28-12-2023

Heb je je ooit afgevraagd waarom je maandelijks zoveel betaalt voor je internet, televisie en vaste telefonie? Telecomexperts wijzen naar een gebrek aan... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© (2) 2024 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden