Internet vergelijken is relevanter dan ooit

Internet

Internet vergelijken is relevanter dan ooit

  • door de redactie
  • 26-07-2017

Jaarlijks stijgen de prijzen van internet abonnementen in Nederland. Veelal is dit te wijten aan inflatie of investeringen van de internet providers. Internet vergelijken is ook dit jaar weer van toepassing als je wilt besparen op je vaste lasten.

Veel internet providers hebben hun pakketten drastisch gewijzigd wat prijs betreft. Zo is Tele2 inmiddels niet meer de goedkoopste provider van Nederland. De voorheen voordelige provider schrapte zijn forse kortingsactie en maakte alle pakketten duurder.


Hoe internet vergelijken loont

De verschillen in prijs loopt tussen abonnementen fors uiteen. Als we internet vergelijken, dan zien we dat NLEx met een 100 Mbit abonnement slechts € 389,40 per jaar kost terwijl Tele2 met een 100 Mbit abonnement maar liefst € 517,- kost. Daar komt bij dat Tele2 een zeer beperkt televisie pakket aanbiedt van 19 zenders, waarvan 18 in HD. Bij de NLEx is de keuze reuze met maar liefst 117 zenders, waarvan 45 in HD. De goede prijs/kwaliteit verhouding van Tele2 lijkt overgenomen te zijn door nieuwkomer NLEx.


Vaste telefoonlijn stijgt in prijs

Het hebben van een vaste telefoonlijn is niet meer gratis bij veel alles in 1 pakketten. Hier wordt veelal een klein bedrag per maand gerekend. Sommige providers zoals Tele2 geven dan weer wel een x aantal belminuten gratis zodat je niet een extra telefoon rekening krijgt.


Glasvezel en ADSL in prijs en snelheid gelijk

Bij KPN zien we reeds een nieuwe trend ontstaan, internet en tv via glasvezel zien we bij lage snelheden niet meer met een evenredige uploadsnelheid. In feite wordt er wel internet en tv via de glasvezelkabel geleverd, echter zijn de snelheden hetzelfde als dat ze via ADSL geleverd zouden worden. Voor de consument die wel echt glasvezel snelheden wilt behalen is dit pas vanaf een 100 Mbit abonnement mogelijk. De prijs van deze abonnementen zijn dan ook gelijk getrokken, maar zorgen wel voor enige verwarring bij de consument.


4K televisie beschikbaar

Ondanks de vreemde pakketten is het vanaf nu wel mogelijk om een 4K internet en tv pakket te bestellen bij KPN. Hierbij wordt 2x een UHD 4K tv ontvanger geleverd bij een snelheid vanaf 100 Mbit. Deze snelheid is nodig om een 4K tv kwaliteit te garanderen en daarbij een stabiele internet verbinding te realiseren. Bij Glasvezel en ADSL wordt de verbinding namelijk gedeeld over 1 signaal. Als je dus TV kijkt kost dit bandbreedte voor je internet verbinding thuis. Vergelijk dus snel de internet abonnementen die bij jou thuis beschikbaar zijn.
Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Mobiel internet: wat zijn de keuzes?

  • 26-06-2017

Met een tv en internetabonnement ben je in huis voorzien van Wifi maar jammer genoeg niet als je van huis weg gaat. Dit betekent dat je thuis gratis... Lees meer

Hoe vind je het juiste internetabonnement?

  • 13-07-2018

Internet is tegenwoordig onmisbaar! We internetten onderweg naar ons werk, in de trein naar huis, thuis voor de buis, enzovoorts. Het is een van de... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© (2) 2024 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden