Mobiel internet: wat zijn de keuzes?

Internet

Mobiel internet: wat zijn de keuzes?

  • door de redactie
  • 26-06-2017

Met een tv en internetabonnement ben je in huis voorzien van Wifi maar jammer genoeg niet als je van huis weg gaat. Dit betekent dat je thuis gratis en onbeperkt kunt internetten via de standaard internetverbinding maar buiten de deur heb je een mobiel internet abonnement nodig. Wifi heeft maar een beperkt bereik. Voor de meeste verbindingen betekent dit dat je in de tuin misschien nog net een signaal hebt maar als je verder de straat inloopt het signaal ontbreekt. Als je verder van huis bent wil je uiteraard ook gebruik maken van al die handige apps op je smartphone. Om gebruik te kunnen maken van internet op je mobiel heb je drie keuzes: het telefoon met abonnement, sim only en prepaid simkaart. Deze keuzes lichten we verder toe in dit artikel.


Telefoon met abonnement

De nummer één keuze voor velen is de combinatie van telefoon en abonnement. Tegelijk met de aanschaf van een nieuwe telefoon wordt de mobiele inclusief mobiel internet afgesloten. Nu de nieuwe regels van het BKR zijn ingetreden is dit voor sommige personen niet meer de beste keuze. De BKR melding bij een telefoonkrediet van meer dan 250 euro zijn een doorn in het oog voor velen die over de nieuwste iPhone of Samsung smartphone willen beschikken. Door deze verandering in het aanbod zijn bekende retailers zoals Coolblue gestopt met het aanbieden van de populaire combinatie en kiezen steeds meer Nederlanders voor een sim only.


Sim only abonnement

Anders dan bij de telefoon met abonnement combinatie krijg je bij een sim only geen telefoon. Dit betekent dat er ook geen telefoon afbetaald wordt tijdens de looptijd van het contract. Geen afbetaling is geen BKR melding. Kies een sim only met internet en je kunt overal waar je bent internetten met je smartphone. Het nadeel is wel dat je of al een goede smartphone moet hebben of bereid moet zijn om de portemonnee te trekken voor een losse telefoon. In tegenstelling tot bij een telefoon met abonnement is het bij een sim only mogelijk om een maandelijks opzegbare internetbundel te nemen. Dit biedt je de mogelijkheid om ongebonden gebruik te maken van alle diensten van de provider. Bevalt het niet meer? Dan kun je binnen een maand overstappen naar een andere partij.


Prepaid internet

De laatste optie die je hebt is tegelijk het minst populair: de prepaid simkaart. Cijfers van Telecompaper laten zien dat het aantal prepaid verbindingen sterk zijn afgenomen. In tegenstelling tot de twee vorige opties is er geen sprake van maandelijkse betalingen. Met prepaid internet kun je overal waar je bent internetten op je mobiel, als je maar beltegoed hebt. Dit beltegoed kan jammer genoeg op waardoor het mogelijk is dat je opeens geen verbinding meer kunt maken met mobiel internet. Dat is voor veel mensen ondenkbaar en niet meer van deze tijd. Om deze reden is de prepaid simkaart voor mobiel internet niet populair.

Nu je weet wat de drie opties zijn om overal en altijd op je mobiel te kunnen internetten is de keuze aan jou. Waar kies jij voor?
Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Internet vergelijken is relevanter dan ooit

  • 26-07-2017

Jaarlijks stijgen de prijzen van internet abonnementen in Nederland. Veelal is dit te wijten aan inflatie of investeringen van de internet providers.... Lees meer

Hoe vind je het juiste internetabonnement?

  • 13-07-2018

Internet is tegenwoordig onmisbaar! We internetten onderweg naar ons werk, in de trein naar huis, thuis voor de buis, enzovoorts. Het is een van de... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© (2) 2024 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden