Thuis films en series kijken op je telefoon: zo voorkom je het eeuwige bufferen

Streamen

Thuis films en series kijken op je telefoon: zo voorkom je het eeuwige bufferen

  • door de redactie
  • 30-08-2019

Besteed jij erg veel tijd aan het kijken van films en series op je telefoon? Netflix en andere streamingdiensten zijn ontzettend populair. Deze diensten hebben veel voordelen. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld eenvoudig je favoriete series en films kijken op je telefoon. Hiervoor is het echter wel van belang dat je internet goed werkt. Veel mensen komen er tijdens het streamen achter dat hun internet toch niet zo goed werkt als gehoopt. Heb jij ook last van dit probleem? Dan zijn er een aantal mogelijke oplossingen. Na het lezen van dit artikel weet jij hopelijk hoe je het bufferen kunt oplossen of voorkomen.


De juiste provider

Om te beginnen is het belangrijk dat je een goede provider hebt. In sommige regio’s is het netwerk van bepaalde providers nou eenmaal minder sterk. Kies dus niet alleen voor het goedkoopste internet, maar ga ook na of dit daadwerkelijk de snelste provider is. Zowel snelheid als de prijs zijn zaken die ertoe doen. Het is aan te raden om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen als je op zoek gaat naar een geschikte provider. Vergelijk internet op een vergelijkingssite, zodat je zeker kunt zijn van goed internet.


Inrichten van het thuisnetwerk

Soms is het internet sloom omdat het thuisnetwerk simpelweg niet helemaal goed ingericht is. In dit geval is het aan te raden om een specialist naar het netwerk te laten kijken. Indien je zelf weinig verstand van netwerkbeheer hebt, is het goed voor te stellen dat je het netwerk niet optimaal in kunt richten. Ondanks dat veel routers tegenwoordig direct werken nadat je ze aangesloten hebt, moet het netwerk vaak nog wel geoptimaliseerd worden. Zo zijn er nog meer stappen die je kunt ondernemen als je internet niet altijd optimaal werkt in huis. Indien zelfs overstappen niet werkt, is de kans dat de oorzaak ergens anders aan ligt. Ga ook goed na of je huisgenoten niet ontzettend veel internet gebruiken. In dit geval zal jouw internet vaak ook slomer worden. Indien je deze oplossingen hebt geprobeerd, is de kans groot dat het bufferen stopt. Zo kun jij probleemloos je favoriete serie kijken. Dit is natuurlijk wel zo fijn.
Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen artikelen gevonden met als onderwerp "Streamen".

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© (2) 2024 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden