Glasvezelaanbod maakt goed vergelijken noodzakelijk

Glasvezel

Glasvezelaanbod maakt goed vergelijken noodzakelijk

  • door de redactie
  • 21-03-2017

Aangezien het tegenwoordig voor de meeste Nederlandse huishoudens vanzelfsprekend is om gebruik te maken van zowel (digitale) televisie, (vaste) telefonie als van snel internet. Die vanzelfsprekendheid heeft ertoe geleid dat veel aanbieders van dit soort diensten hierin meegaan. Concreet betekent dit dat internet, tv en bellen steeds vaker in combinatiepakketten worden aangeboden. Meestal levert dat aantrekkelijke kortingen op, maar wanneer er niet goed vergeleken wordt tussen de verschillende aanbieders kan het ook zomaar zo zijn dat een consument de goedkoopste aanbieding er niet zo snel exact tussenuit pikt. Bovendien kan de inhoud van de aangeboden combinatiepakketten onderling ook nogal verschillen. En wat dat betreft is de wens van de ene consument die van de andere natuurlijk niet.


Uw wensen voor tv en internet

Wanneer u aanbieders van tv en internet gaat vergelijken om tot het voordeligste pakket voor u persoonlijk te komen hangt de uitkomst van die zoektocht natuurlijk voornamelijk af van uw eigen voorkeuren. Om maar even een eenvoudig voorbeeld te noemen: hoe groot moet het aanbod van zenders in uw televisiepakket zijn? Wie allerlei (extra) filmkanalen tot zijn beschikking wil hebben komt tot een andere keuze dan iemand die dat niet wil.


Actuele ontwikkelingen

Het vergelijken van aanbieders van tv en internet is natuurlijk niet nieuw. Er zijn echter wel wat actuele ontwikkelingen gaande waardoor goed vergelijken relevanter dan ooit is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opmars van glasvezel. Steeds meer consumenten hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van een glasvezelaansluiting. Eind 2014 waren er in Nederland 2,3 miljoen aansluitingen. Eind september 2015 was dit aantal al gestegen tot 3,2 miljoen aansluitingen. Overigens betekent dit niet dat al deze aansluitingen op dit moment ook voor internet worden gebruikt. In de praktijk geldt dat namelijk ‘slechts’ voor ongeveer de helft van de huidige aansluitingen. Er blijkt kortom, voldoende capaciteit te zijn die nog niet maximaal wordt benut. Een onderzoek in opdracht van minister Kamp van Economische Zaken bevestigde dat beeld. In dit onderzoek dat in december 2016 naar de Tweede Kamer werd gestuurd kwam vooral ook naar voren dat de aansluitingen die op dit moment nog niet worden gebruikt direct actief gemaakt kunnen worden op het moment dat de consument dat graag wil.


Tvinternetvergelijken.com

Juist omdat glasvezel tegenwoordig een extra punt is dat moet worden meegenomen in een vergelijking is het belangrijk dat u gebruikmaakt van een vergelijkingstool die daar rekening mee houdt. De vergelijkingstool van tvinternetvergelijken.com is wat dat betreft handig te gebruiken en bovendien erg accuraat. Wat dat laatste betreft: u krijgt gewoon een goed overzicht van de beschikbare tv- en internetpakketten. Dat klinkt logisch, maar bij veel vergelijkingssites werkt dat vreemd genoeg niet zo. Regelmatig worden er allerlei opties getoond die vervolgens op uw postcode toch niet geleverd kunnen worden. Die teleurstellende ervaring bespaart tvinternetvergelijken.com u gelukkig. U krijgt een duidelijk overzicht met reële opties.
Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Snel internet in buitengebieden

  • 06-03-2017

Het is een doorn in het oog voor veel bewoners in buitengebieden en het platteland: een tergend langzame internetverbinding. Doordat de overheid de... Lees meer

38% van Nederlandse huishoudens heeft liever glasvezel

  • 09-03-2017

Bijna 4 op de 10 Nederlandse huishoudens zou liever overstappen naar een glasvezelpakket. Helaas is het voor slechts een kwart van deze huishoudens... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© (2) 2024 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden