Snel internet in buitengebieden

Glasvezel

Snel internet in buitengebieden

  • door de redactie
  • 06-03-2017

Het is een doorn in het oog voor veel bewoners in buitengebieden en het platteland: een tergend langzame internetverbinding. Doordat de overheid de aanleg van de voorzieningen die nodig zijn voor snel internet heeft overgelaten aan de bedrijfswereld, gaat de aanleg van snel internet met veel vallen en opstaan. Een nieuwe manier om toch snel internet in een buitengebied te krijgen is het opzetten van een burgerinitiatief.


Burgerinitiatief voor sneller internet

In veel buitengebieden worden burgerinitiatieven georganiseerd om toch maar te proberen een snellere internetverbinding naar het gebied te krijgen. Het probleem hiermee is dat er een bepaald aantal huishoudens gevonden moet worden die bereid zijn enkele tientjes op maandbasis extra te betalen voor internet. De aanleg moet immers bekostigd worden.


Glasvezel beschikbaarheid

Glasvezel is vooralsnog niet beschikbaar in buitengebieden. Het lijkt er ook niet op dat glasvezel in de nabije toekomst beschikbaar zal komen voor de buitengebieden. Doordat de overheid de aanleg hiervan overlaat aan bedrijven en het voor deze bedrijven niet rendabel is glasvezel aan te leggen in bepaalde gebieden, zal er toch iets moeten gebeuren vanuit de overheid. Onlangs is daarom de Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten (WIBON) ingediend. Met deze wet zou het voor bedrijven sneller en gemakkelijker moeten worden om in een buitengebied snel internet aan te leggen. Uitgangspunt is dat eigenaren van de huidige infrastructuur van leidingen, een eerlijke vergoeding vragen aan degene die gebruik wenst te maken van een bepaalde leiding. Hierdoor hoeft dan geen nieuwe leiding gelegd te worden waardoor geld en overlast bespaard wordt.


Snel internet vergelijken in de buurt

In veruit de meeste gebieden in Nederland is snel internet wel beschikbaar. Maakt u nog steeds gebruik van langzaam internet? Kijk dan eens of op uw adres geen snellere verbinding beschikbaar is. Omdat de ontwikkelingen betreffende internetsnelheden snel gaan, is de kans groot dat u uw huidige verbinding nog niet optimaal benut.
Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

38% van Nederlandse huishoudens heeft liever glasvezel

  • 09-03-2017

Bijna 4 op de 10 Nederlandse huishoudens zou liever overstappen naar een glasvezelpakket. Helaas is het voor slechts een kwart van deze huishoudens... Lees meer

Glasvezelaanbod maakt goed vergelijken noodzakelijk

  • 21-03-2017

Aangezien het tegenwoordig voor de meeste Nederlandse huishoudens vanzelfsprekend is om gebruik te maken van zowel (digitale) televisie, (vaste) telefonie... Lees meer

Direct vergelijken

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] tvinternetvergelijken.com
Direct contact

© (2) 2024 Tvinternetvergelijken.com - Alle rechten voorbehouden